Witte salie

 

Witte salie en smudge sticks uit Californië kopen

 

Witte salie is een bijzonder product dat voor verschillende spirituele rituelen wordt gebruikt. Zo is het uitermate geschikt voor het reinigen van je huis. Witte salie verdrijft namelijk negatieve energieën uit je leefomgeving die je welbevinden kunnen beïnvloeden. Deze negatieve energieën komen van andere mensen af, bijvoorbeeld de oude bewoners van je woning, als er veel mensen in je huiskamer zijn geweest of als er een flinke discussie heeft plaatsgevonden. Dit kun je voelen aan de sfeer die in je huis blijft hangen. Zelfs aan gebruiksvoorwerpen kunnen energievelden blijven hangen die niet van jou zijn. Je kunt witte salie ook als voorbereiding gebruiken voor een andere ritueel, healing of meditatie.

 

Wat is Smudgen?

Door de eeuwen heen en in verschillende culturen worden er rituelen uitgevoerd waar men kruiden of wierook gebruikt om te reinigen. Zo zijn er ook sporen van vergelijkbare tradities van onze eigen voorouders te vinden in het branden van wierook.

De term smudgen (beroken) is afkomstig van de Native Americans die salie, sweetgrass en andere kruiden verbranden en met de vrijgekomen rook mensen, dieren, ruimtes, kristallen en objecten energetisch reinigen. De heilige rook wordt verspreid met een smudge veer.

Sjamanen branden kruiden en vragen positieve "Spirits" om hulp en begeleiding. Het smudge ritueel van de sjamanen geeft een krachtige impuls om de verbinding met de natuur en geestelijke helpers te herstellen. Met een smudge ritueel worden negatieve vibraties rondom personen en in leefruimten verwijderd. De aura wordt gezuiverd en de natuurlijke veerkracht neemt toe. De leefruimten zijn niet langer een bron van negativiteit met alle gevolgen van dien voor de personen die er verblijven en wonen. Negatieve "spirits" verdwijnen en kunnen hun ziekmakende vibraties niet langer overbrengen.


Waarom Smudgen?

Je neemt iedere dag veel energieën mee van anderen en/of van gebeurtenissen. Deze energieën hebben invloed op je aura en je omgeving. Smudgen helpt ons los te laten wat ons hindert om heel geconcentreerd aanwezig te zijn in het NU.

Je aura en omgeving vrijmaken van deze energie werkt zuiverend, stimulerend en geeft weer ruimte voor andere zaken. Het werkt als volgt: de rook hecht zich aan die energie die niet nodig is en met het weggaan van de rook verdwijnt ook die energie.

Hoe kan je Smudgen?

Er zijn vele manieren om te smudgen, uitgangspunt is dat jij je er prettig bij voelt. Hieronder geef ik een mogelijke manier aan en wat je hierbij nodig hebt.

Voor het smudgen heb je een vuurvaste schaal nodig (schelp, smudge bowl) eventueel kruiden, (salie, sweetgrass) korrelwierook of Palo Santo hout een smudge veer en vuur. Leg eventueel wat zand of aarde op de bodem van de bowl, om je handen of je tafel tegen de warmte te beschermen. Gebruik je een abalone schelp, dan beschermt het zand de binnenkant. Steek een houtskoolblokje, salie en eventueel kruiden of wierook met een lucifer aan. Zodra de salie begint te roken start je met smudgen. Een smudge stick gebruik je door het topje aan te steken met een aansteker of lucifer en de vlam uit te blazen, zodat de stick gaat gloeien. De geurige rook komt dan vrij. De stick kan gedoofd worden in een vuurvast schaaltje met zand. Op deze manier kan hij meerdere keren gebruikt worden.

Een ruimte smudgen

Wanneer je een heel huis gaat reinigen, werk dan van verdieping naar verdieping in de richting van een open raam of deur.

Smudge langs de wanden van elke ruimte en schenk speciaal aandacht aan de hoeken. Waaier tenslotte de rook vanuit het centrum van elke ruimte naar het plafond en de vloer en vervolgens in de richting van het open raam of deur.

De vier elementen zijn bij het smudgen alom vertegenwoordigd:

Aarde = salie/kruiden
Lucht = rook/veer
Water = schelp/bowl
Vuur = branden

Jezelf smudgen

Met je smudge Veer trek je de rook naar je toe (ter hoogte van je hart). Vanuit je hart trek je de rook over je hoofd naar achteren. Daarna trek je de rook langs de armen naar beneden (altijd van je af werken) en tenslotte trek je de rook langs je hele lichaam naar beneden, richting aarde.

Sommige plaatsen in je lichaam kunnen wat meer rook nodig hebben. Luister goed naar je gevoel en sta bij die plaatsen wat langer stil.

Witte salie grof 25 gram

Witte salie grof 50 gram

Witte salie grof 100 gram

Witte salie grof 200 gram

Witte salie grof 500 gram

Baby smudge witte salie

Baby smudge witte salie 3 stuks

Abalone schelp

Schelp wit

Gepolijste abalone schelp

Smudge Veer (wilde kalkoen)

Dragons Blood Baby Smudge stick 15 gram

Dragons Blood Baby Smudge stick 15 gram 3 stuks

Mini smudge witte salie en dragons blood

Witte Salie Smudge stick large bundle

Witte salie combi-pak

Triple Goddess Smudge Stick

Angel Sage and blue sage

Silver cloud sage

Salie Four Directions

Witte salie wierook

Witte salie wierook puur natuur

Melange witte salie met heilig Palo Santo heilig hout

Witte salie kegeltjes wierook puur natuur

Witte salie aromatherapie spray

Travel Smudge kit

Smudge stick salie en Ceder

Smudge stick salie en Copal

Smudge stick salie en sweetgrass

Desert Sage Smudge groot

Shasta Sage Smudge groot

Voordeel 3 salie smudssticks

Smudging kruiden harmony

Smudging kruiden relaxing

Witte salie pop

Zwarte salie

Yerba Santa smudge stick

Osha root

Sweet grass

Cedar Smudge