Wierook

Informatie wierook

Wierook wordt al sinds de oudheid gebruikt bij verschillende spirituele rituelen. Letterlijk betekent wierook dan ook ’gewijde rook’. Tegenwoordig wordt wierook ook gewoon in huis gebruikt voor de heerlijke geuren en de harmoniserende werking.
Wierook bevat de elementen van de aarde:

Aarde: de ingrediënten van wierook zijn afkomstig van de aarde.

Water: wordt gebruikt bij de vervaardiging van wierook.

Vuur: vuur zorgt voor de verspreiding van wierook.

Ether: de ingrediënten van wierook concentreren de etherische werking van de aarde.

Lucht: de heerlijke geuren van de wierook verspreiden zich via de lucht.


Geuren hebben een werking op je lichaam en geest. Sommige geuren hebben zelfs een energetische werking. Musk wierook is bijvoorbeeld een actieve geur die je energie versterkt tijdens het studeren of werken. Patchouli is een heerlijke bloemengeur: perfect voor liefde aangelegenheden. Er verschillende geurencombinaties die zijn gebaseerd op een bepaalde gemoedstoestand, ritueel of beschermengel. Ons assortiment wierook is handgemaakt met natuurlijke materialen en van uitstekende kwaliteit.


Bekijk hier ons assortiment met onder andere Nag champa wierook, korrel wierook, Tibetaanse stokjes, kegeltjes en cadeaupakketjes.

Nagchampa wierook

Nag Shampa wierook is een van de populairste soorten wierook ter wereld. Deze wierook wordt gemaakt van de prachtige en een heerlijke zoet geurige bloem Champa uit India.
De Nag Champa wierook is goed om ruimtes te zuiveren en je chakra's meer te openen. Deze wierook bevat etherische oliën van Champa, Gaiakhout, Palmarosa, Kruidnagel en Vetiver. Champa-wierook heeft een relativerend, losmakend en verlichtend effect.
Met Nag Champa haal je het Oosten in huis, voor als je even een korte ‘yoga retreat’ nodig hebt. Heb je moeite met het kiezen van een geur? Onze zorgvuldig samengestelde voordeelpakketten geven je een scala van heerlijke geuren voor een goede prijs.

 

Wierook

 

Korrelwierook


Korrelwierook is de meest zuivere vorm van wierook die verkrijgbaar is. Korrelwierook wordt zorgvuldig samengesteld uit verschillende soorten harsen, kruiden en olie. Er wordt geen gebruik gemaakt van bindmiddel of brandmiddel. Bij het branden komen alle heilzame stoffen vrij, ze verspreiden zich door de lucht en beïnvloeden je lichaam en geest op positieve wijze. De korrelwierook is verpakt in glazen potjes van 30 gram, zodat de kwaliteit van de geur gewaarborgd blijft.


Hoe brand je korrelwierook?

Bij het branden van korrelwierook heb je maar enkele korreltjes nodig. Je kunt ook experimenteren met verschillende geuren. Zo kom je uiteindelijk op de geur die het beste bij je past.


Steek eerst een (houts)kooltje aan met een aansteker. Leg het kooltje op een wierook schaal met een laagje zand of zout. Laat het vuur zich verspreiden totdat het kooltje wit wordt. Leg vervolgens enkele korrels wierook erop. De geur zal direct verspreid worden. Je kunt ook een oliebrander met een dunne bodem gebruiken, of het schaaltje ervan af halen en aluminiumfolie erover heen vouwen. Als de wierook op is kun je de aluminiumfolie weggooien.

Benodigdheden :

Wierookhouders

Wierookhouder offerschaal

Wierook brander klein

Abalone schelp

Houtskool

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Tibetaanse wierook

 

Tibetaanse wierook met ingrediënten uit de Himalaya wordt gemaakt volgens een eeuwenoud boeddhistisch recept met geurige bloemen, bladeren, geneeskrachtige kruiden en wortels. Omdat er alleen met natuurzuivere grondstoffen wordt gewerkt, is Tibetaanse niet schadelijk om in te ademen. Veel varianten zijn zelfs gemaakt om in te ademen, omdat er wordt gewerkt met helende ingrediënten. Naast de heerlijke geur wordt Tibetaanse wierook van oorsprong gebruikt als offer voor de goden of om de ruimte te zuiveren als voorbereiding van verschillende rituelen.


Er zijn verschillende samenstellingen Tibetaanse wierook met ieder een ander gebruik, bijvoorbeeld het kalmeren van de geest, mentale concentratie bij het mediteren of het overwinnen van stress. 

Darshan wierook

Darshan wierook is een van de meest verkochte wierooksoorten van de wereld. Als je ooit in India bent geweest zul je deze subtiele mix van sandelhout, jasmijn en vanille zeker herkennen.

De sublieme geurencombinatie heeft ook verschillende positieve werking op je menselijke psyche. Zo wordt Darshan wierook gebruikt om mensen te verlossen van wrok en hebzucht, inspiratie te bevorderen en als begeleider bij meditatie en healingsessies. Tevens wordt Darshan wierook veel gebruikt in huis om sigarettenrook te verdrijven.

Omdat deze wierook met de hand wordt vervaardigd is deze nooit gelijk van vorm. Het stokje is gemaakt van bamboesplinters met een laagje hars. Hierdoor past het stokje in vrijwel iedere houder. De bamboesplinters zorgen er tevens voor dat de geur niet vervormt tijdens het branden.

Ayurvedische wierook

Ayurvedische wierook met een sublieme combinatie van zeldzame kruiden, bloemen, honing harsen en oliën. Deze eersteklas wierook is een weldaad voor lichaam en geest en is vrij van giftige stoffen.

Ayurveda is een Indiase levensstijl waarin een lang, gelukkig en gezond leven centraal staat. Mensen die leven volgens de principes van Ayurveda gebruiken hun zintuigen en laten energieën en vibraties spreken. Deze wierook is met liefde gemaakt, en dat is ook terug te zien is in het verpakkingsmateriaal. Ieder wierookstokje is individueel verpakt om de etherische oliën te beschermen, waardoor de kwaliteit van dit premium product gewaarborgd blijft.

Himalaya Mountain

Himalaya Mountain wierook wordt gemaakt volgens de principes in de Tantrische tekst Kavavira. Deze tekst beschrijft de werking van medische planten, hun invloed op het lichamelijk en geestelijk welbevinden van mensen en de woon- en leefomgeving waarin mensen zich begeven.
Hierdoor is het mogelijk om wierook samen te stellen dat een positief effect heeft bij verschillende stress gerelateerde aandoeningen die gezondheid, geluk en een rustige geest in de weg staan. Je kunt Himalaya Mountain wierook gebruiken om jezelf te reinigen, maar ook om negatieve energieën uit je leef- en werkomgeving te verwijderen. Negatieve vibraties uit je omgeving kunnen je gemoedstoestand beïnvloeden.
Deze Himalaya Mountain wierook wordt ook aanbevolen bij yoga beoefening, meditatie en ontspanning, offeren en zuiveringsrituelen.

 

HEM wierook

HEM wierook met heerlijke kruiden- en bloemengeuren uit India. De stokjes zijn gemaakt van bamboesplinters die met de hand zijn gerold. Bamboe zorgt ervoor dat de geur van de kruiden niet worden vervormd. Deze wierook is dan ook van hoogwaardige kwaliteit. Ons assortiment bestaat uit meer dan 80 soorten HEM wierook met ieder een andere werking.

Wierook kegeltjes

Kegel wierook ofwel wierook cones bestaan uit een puur wierook mengsel. Het voordeel van kegel wierook is dat deze langer branden en een vollere geur hebben dan staafjes. Je kunt ze in principe overal neerzetten. De kegels worden standaard geleverd met een houdertje, maar je kunt natuurlijk ook een ander schaaltje gebruiken. Wij hebben wierook kegels van onder andere HEM en Nag Champa in meer dan 25 heerlijke geurencombinaties. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen met een van onze voordeelpakketten.

Morningstar wierook

Morning Star is één van de populairste Japanse wierook merken. Deze traditionele wierook is 100% natuurlijk en wordt samengesteld uit de beste Aziatische hout- en plantensoorten. Ook bevat Morning Star wierook geen bamboestokje, waardoor er minder rook wordt geproduceerd en je alleen zuivere wierook ruikt.


Elk doosje bevat 50 stokjes en een wierookhoudertje. De brandduur is 30 minuten per stokje.